Činnost EGAPu se zaměřením na český export do Ruské federace - Grygorenko, Anastasiya (2017)
Záměrem této práce je vyhodnotit vzájemné obchodní vztahy mezi ČR a Ruskou federací se zaměřením na český export a jeho podporu na ruském trhu. Součástí bakalářské práce je analýza pojišťovací společnost EGAP podporující vývoz zboží a služeb do rizikových částí světa. Nejprve jsou v práci popsány ekonomiky obou zemí, jejich současný stav a postavení na světovém trhu. Další část práce je zaměřena na vývoj obchodních vztahů, vlastnosti, specifika a rizika českého exportu do Ruské federace. Zhodnocen je zde i vývoj nejčastěji vyvážených komodit. Třetí část pojednává o samotné společnosti EGAP, o její hlavní činnosti, nabízených službách, o projektech zdařilých i méně úspěšných. V závěru práce je zhodnoceno postavení na zahraničním trhu a vyhodnoceny obchodní výsledky společnosti.