eGovernment SR z pohľadu občana - Zákutný, Peter (2017)
Táto diplomová práca je zameraná na zhodnotenie eGovernmentu z pohľadu občana Slovenskej republiky. Medzi hlavné ciele práce patrí zoznámenie čitateľa s pojmom eGovernmentu, nahliadnutie do minulosti eGovernmentu na Slovensku a analýza súčasného stavu služieb v súvislosti ich využívaním. Cieľ bude dosiahnutý značnou rešeršou zdrojov, ktoré sa zaoberajú informatizáciou verejnej správy. Skutočnosť, ako hodnotia občania SR situáciu na Slovensku bude zistená z dotazníkového prieskumu, v rámci ktorého bude zisťovaná predovšetkým spokojnosť s konkrétnymi službami, miera používania u vybranej vzorky respondentov, ale taktiež pohľad na prípadne zmeny či nové možnosti v oblasti eGovernmentu. Prehľad dostupných služieb u nás, ako aj v zahraničí spolu s východiskovými pojmami a piliermi informatizácie verejnej správy sú súčasťou teoretickej časti práce. Dotazníkový prieskum s vyhodnotením a analýzou využívania služieb je zahrnutý v praktickej časti práce.