Podnikatelské prostředí Rakouska - Lněničková, Lada (2017)
Cílem této práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Rakouska. Dílčím cílem je stanovit, jaké jsou výhody a nevýhody rakouského trhu a jaké příležitosti rakouský trh nabízí českým subjektům. Pro dosažení těchto daných cílů práce využívá PEST analýzu prostředí a ukazatele světových organizací. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je teoreticky vymezen pojem podnikatelské prostředí, představeny ukazatele vybraných organizací a charakterizována PEST analýza. Tyto znalosti jsou následně v druhé kapitole aplikovány na Rakousko. Třetí kapitola práce se více zaměřuje na česko-rakouské vztahy, a to z hlediska vzájemné obchodní bilance, možnosti vstupu na trh a kulturních specifik Rakouska. Zda se informace získané v teoretické části práce shodují s dnešní realitou, bude ověřeno v rámci čtvrté kapitoly prostřednictvím rozhovorů s odborníky z praxe.