Podnikatelské prostředí Rakouska - Lněničková, Lada; Müllerová, Františka, 1948-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Rakouska. Dílčím cílem je stanovit, jaké jsou výhody a nevýhody rakouského trhu a jaké příležitosti rakouský trh nabízí českým subjektům. Pro dosažení těchto daných cílů práce využívá PEST analýzu prostředí a ukazatele světových organizací. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první kapitole je teoreticky vymezen pojem podnikatelské prostředí, představeny ukazatele vybraných organizací a charakterizována PEST analýza. Tyto znalosti jsou následně v druhé kapitole aplikovány na Rakousko. Třetí kapitola práce se více zaměřuje na česko-rakouské vztahy, a to z hlediska vzájemné obchodní bilance, možnosti vstupu na trh a kulturních specifik Rakouska. Zda se informace získané v teoretické části práce shodují s dnešní realitou, bude ověřeno v rámci čtvrté kapitoly prostřednictvím rozhovorů s odborníky z praxe.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses