Obchodní vztahy Evropské unie a jednotlivých členských států s Ruskou federací - Buriánková, Jitka (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vzájemných obchodních vztahů Evropské unie a Ruské federace. V práci jsou zohledněny mimo jiné události posledních let, jako sankční opatření nebo pokles ceny ropy. První kapitola popisuje Evropskou unii i Ruskou federaci především z ekonomického hlediska a v horizontu let 2011-2015. Druhá kapitola je věnována vzájemné obchodní politice a dohodám uzavřeným mezi EU a Ruskem. V poslední kapitole je rozebírán vzájemný obchod těchto dvou území s ohledem na komoditní a teritoriální strukturu. Podrobněji jsou analyzovány vztahy tří členských států Evropské unie s Ruskem: Německa, České republiky a Polska. Navíc poslední část práce zahrnuje úvahu na téma potenciálních budoucích rusko-unijních vztahů.