Obchodní vztahy Evropské unie a jednotlivých členských států s Ruskou federací - Buriánková, Jitka; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vzájemných obchodních vztahů Evropské unie a Ruské federace. V práci jsou zohledněny mimo jiné události posledních let, jako sankční opatření nebo pokles ceny ropy. První kapitola popisuje Evropskou unii i Ruskou federaci především z ekonomického hlediska a v horizontu let 2011-2015. Druhá kapitola je věnována vzájemné obchodní politice a dohodám uzavřeným mezi EU a Ruskem. V poslední kapitole je rozebírán vzájemný obchod těchto dvou území s ohledem na komoditní a teritoriální strukturu. Podrobněji jsou analyzovány vztahy tří členských států Evropské unie s Ruskem: Německa, České republiky a Polska. Navíc poslední část práce zahrnuje úvahu na téma potenciálních budoucích rusko-unijních vztahů.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses