Postavení ČR v mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti - Bilynský, Ondřej; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá současným postavením ČR ve třech mezinárodních žebříčcích konkurenceschopnosti od IMD, WEF a Světové banky. Jsou nalezeny oblasti s nejhoršími výsledky a největším podílem na celkovém hodnocení. Tyto oblasti jsou následně srovnány s činností současné české vlády. Cíl práce je zjistit, jak současná česká vláda, skrze přijaté zákony a opatření, pomohla ke zlepšení umístění ČR v mezinárodních žebříčcích. Do práce je zahrnut i dlouhodobý vývoj umístění ČR v žebříčcích. Tento vývoj byl do práce zahrnut pro získání lepší orientace a možnosti srovnání současného umístění s historickými výsledky. Na konci práce je provedeno zhodnocení a jsou vypsány klíčové oblasti, kterým se vláda nevěnovala dostatečně. Dále jsou uvedena doporučení a návrhy, jaká konkrétní opatření by vláda měla v nejbližší době přijmout.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses