Srovnání české a francouzské úpravy pracovního poměru - Nemčoková, Karolína; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tématem diplomové práce je srovnání české a francouzské úpravy pracovního poměru. Cílem je komparace české a francouzské úpravy individuálních pracovněprávních vztahů, popis nejzásadnějších shodných a odlišných rysů obou úprav v oblasti sjednávání a rozvazování pracovního poměru a podání návrhů, jakým způsobem by se zvolené země mohli navzájem inspirovat. Úvodní část práce stručně popisuje historický vývoj a definuje základní pojmy pracovního práva, jeho funkce, dělení a základní právní prameny. Dále navazuje vymezení pracovněprávních vztahů se zaměřením na individuální pracovněprávní vztahy a jejich subjekty. Práce analyzuje především dva instituty českého a francouzského pracovního práva, a to vznik a ukončení pracovního poměru. Jádrem práce je komparace zvolených institutů českého a francouzského zákoníku práce s cílem vyzdvihnout jejich nejpodstatnější odlišné a shodné prvky. Závěr obsahuje shrnutí dílčích zjištění a vyhodnocení hypotéz stanovených v úvodu práce.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses