Vývoj česko-kurdských obchodních vztahů - Vágnerová, Lucie (2017)
Cílem práce je popsat vývoj obchodních vztahů České republiky a Iráckého Kurdistánu a určitě klíčové faktory, které obchodní vztahy ovlivňují. Práce si klade za cíl popsat současnou spolupráci České republiky a Iráckého Kurdistánu. Dalším úkolem je vyhodnotit perspektivy pro budoucí vývoj vztahů, určit silné a slabé stránky spolupráce a identifikovat odvětví, ve kterých by české firmy mohly najít uplatnění.