Zahraniční politika fašistické Itálie - Kosejková, Barbora (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá italskou zahraniční politikou v období fašismu. Hlavním cílem této práce je analyzovat italskou zahraniční politiku v letech 1922-1943 a vytyčit její hlavní charakteristiky, motivy a důsledky. K dosažení tohoto cíle se práce zaměřuje na vývoj Italského království a jeho zahraniční politiky od sjednocení po pád fašistického režimu, včetně vývoje fašismu jako ideologie a jako režimu. Hlavní část se soustředí na meziválečné období skrze italský imperialismus a vztahy s evropskými mocnostmi, jako Velká Británie a Francie, a zrovna tak vztahy s nacistickým Německem.