Síla a diplomacie v politice G. I. Caesara - Zima, Filip; Veselý, Zdeněk, 1950-; Voráček, Emil, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce studuje pojetí a řízení diplomacie Římské republiky. Charakterizuje vývoj mezinárodního postavení římské říše, soustředí se na její expanzi silou a expanzi pomocí diplomacie. Na příkladech z života G. I. Caesara analyzuje použití soft a hard power ve vnitropolitické činnosti, zahraniční politice a mezinárodních vztazích antického světa. Jejím hlavním cílem je objasnit roli diplomacie a síly a způsob jejich využití v politice G. I. Caesara během procesu nabytí absolutní moci v Římské republice.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses