Příčiny významných příjmových nerovností ve Venezuele a možnosti řešení - Bubák, Štěpán (2017)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit příčiny významných příjmových nerovností ve Venezuele dané historickým a ekonomickým vývojem a navrhnout možnosti řešení tohoto problému. Bakalářská práce je strukturována do třech hlavních kapitol. První kapitola definuje pojmy, se kterými se pracuje v následujících kapitolách a které jsou pro pochopení problematiky stěžejní. Zároveň popisuje různé ekonomické přístupy k měření příjmové nerovnosti a seznamuje obecně s příčinami. Druhá kapitola se s využitím historicko-logické metody a analýzy zabývá zhodnocením příčin vysokých příjmových nerovností ve Venezuele. Třetí kapitola přichází s několika návrhy řešení problému příjmových nerovností.