Příčiny významných příjmových nerovností ve Venezuele a možnosti řešení - Bubák, Štěpán; Sejkora, Jiří, 1985-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit příčiny významných příjmových nerovností ve Venezuele dané historickým a ekonomickým vývojem a navrhnout možnosti řešení tohoto problému. Bakalářská práce je strukturována do třech hlavních kapitol. První kapitola definuje pojmy, se kterými se pracuje v následujících kapitolách a které jsou pro pochopení problematiky stěžejní. Zároveň popisuje různé ekonomické přístupy k měření příjmové nerovnosti a seznamuje obecně s příčinami. Druhá kapitola se s využitím historicko-logické metody a analýzy zabývá zhodnocením příčin vysokých příjmových nerovností ve Venezuele. Třetí kapitola přichází s několika návrhy řešení problému příjmových nerovností.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses