Měření konkurenceschopnosti cestovního ruchu v Evropské unii - Salátová, Monika; Abrhám, Josef; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Posilování konkurenceschopnosti cestovního ruchu v Evropské unii je jednou z priorit současného politického rámce. Evropská unie si uvědomuje význam cestovního ruchu v ekonomice i výzvy, které pro ni představují ostatní regiony. Práce nejprve vysvětluje koncept konkurenceschopnosti cestovního ruchu včetně možností jejího měření. Poté práce popisuje politiku cestovního ruchu Evropské unie, uvádí programy a fondy, které Evropská unie používá k podpoře cestovního ruchu, a zachycuje současnou situaci cestovního ruchu Evropské unie. Na základě poznatků získaných v teoretické části a provedeného dotazníkového šetření je vytvořen vlastní systém měření konkurenceschopnosti cestovního ruchu v Evropské unii. Tento systém je poté aplikován na Českou republiku.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses