Analýza předsednictví České republiky v Radě EU v roce 2009. - Hejnová, Aneta (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou předsednictví České republiky v Radě EU v roce 2009 z pohledu konceptu malého státu. Cílem práce je určit, zda Česká republika jakožto malý a nově příchozí stát dokázala splnit veškerá očekávání předsedající země a dostatečně využila příležitosti, které předsednictví malým zemím nabízí. Úspěšnost předsednictví a naplnění očekávání hodnotím podle čtyř stanovených kritérií, které jsem zvolila na základě teoretické části, zabývající se nejdůležitějšími funkcemi a rolemi, které musí stát během předsednictví zastávat. V poslední kapitole analyzuji využití příležitostí, kde hraje nejvýznamnější roli mediální obraz předsednictví.