Pracovněprávní vztahy a agentury práce - Blažková, Jana (2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na pracovní právo a agentury práce. Cílem práce je ověření, zda firmy využívají agenturní zaměstnávání, či nikoliv a zda je jejich přístup efektivní v praxi. Práce je rozdělena na dvě části, z čehož první část poskytuje terminologický podklad a právní terminologii pro zpracování druhé, praktické části. Praktická část se zabývá analyzováním aktivit personálních oddělení několika vybraných společností a systémy oslovování potenciálních zaměstnanců, spolu s jejich pracovními podmínkami a motivačními systémy. Podklady pro analýzu jsou dvojí. Zaprvé, hloubkové rozhovory se zástupci personálních oddělení daných společností pro zjištění přístupu firem. Zadruhé kvantitativní průzkum s cílovou skupinou potenciálních zaměstnanců. Porovnáním získaných informací je posléze vyhodnocena efektivita přístupu firem.