Příjezdový cestovní ruch do Vietnamu - Teschinská, Inka (2017)
Hlavním cílem práce je analyzovat vývoj příjezdového cestovního ruchu ve Vietnamu a následně zhodnotit komercializaci této destinace. V teoretické části práce nalezneme vymezení teoretických pojmů z oboru cestovního ruchu, jako jsou cestovní ruch, návštěvník, destinace či primární a sekundární nabídka cestovního ruchu, velká část je také věnována typologii cestovního ruchu. Praktická část se z první části věnuje charakteristice Vietnamu, jak z hlediska ekonomiky, kultury nebo historie tak samozřejmě z pohledu atraktivit a vybavenosti destinace cestovního ruchu. V následující kapitole je analyzován vývoj příjezdového cestovního ruchu, vliv incomingového turismu na hrubý domácí produkt a nezaměstnanost nebo také výdaje zahraničních turistů. Čtvrtá kapitola obsahuje dotazníkové šetření zaměřené na vnímání a povědomí Čechů o Vietnamu, na jejich potencionální zájem o vycestování do této země.