Gastronomický festival jako marketingový nástroj - Tomášková, Iveta; Kvítková, Zuzana; Mlejnková, Lena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této práce je definovat gastronomické festivaly, zjistit, jakou úlohu hrají pro gastronomický cestovní ruch a vymezit jejich význam jak pro návštěvníky, tak i pro obchodní značky, které se těchto festivalů účastní. V teoretické části jsou definovány stravovací služby, trendy v gastronomii a gastronomický cestovní ruch. Dále jsou vymezeny a analyzovány vybrané gastronomické festivaly. Praktická část práce obsahuje dvě dotazníková šetření, která jsou určena jak pro obchodní značky, které se podílely na gastronomickém festivalu, tak i pro veřejnost, která dané festivaly navštívila. Závěrem je zhodnocen přínos gastronomických festivalů pro destinaci, obchodní značky a návštěvníky.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses