Rola a význam Václava Havla v medzinárodných vzťahoch - Matulová, Simona; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavnou témou bakalárskej práce je zistiť ako osoba Václava Havla ovplyvnila medzinárodné prostredie a zahraničnú politiku. Václav Havel predstavoval pomerne netradičného politika, čoho dôkazom je aj jeho osobité pristupovanie k vykonávaniu politiky. Práca obsahuje tri kapitoly. V prvej kapitole práca poskytuje náčrt stavu medzinárodných vzťahov počas Studenej vojny a krátko po jej skončení. Druhá kapitola približuje vývoj politickej situácie v Československu po revolúcii v roku 1989. Tretia kapitola predstavuje prehľad Havlových názorov a činností z obdobia disidentu až po jeho smrť, ktoré mali vplyv na medzinárodné vzťahy.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses