Twiplomacy papeže Františka : Twitter jako nástroj veřejné diplomacie Svatého stolce - Nedbalová, Martina (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá digitální diplomacií jako součástí diplomacie veřejné. Zaměřuje se na analýzu twitterového účtu papeže Františka v průběhu roku 2015 a také v kontinuitě celé jeho působnosti na této platformě. Cílem práce je analyzovat témata, kterými se papež ve svých příspěvcích zabývá a také zhodnotit jejich provázanost s aktuálním děním ve světě. Také je provedena kvantitativní analýza tohoto období, kde je zhodnocen papežův vliv, který získal právě díky účasti na této platformě. Součástí práce je také představení digitální diplomacie jako fenoménu moderní doby a Twitteru jako moderní sociální platformy, která v poslední době našla své místo mezi nejsledovanějšími komunikačními kanály, které využívají osobnosti a instituce z oblasti mezinárodních vztahů ke komunikaci s veřejností.