Komparace daně z příjmů fyzických a právnických osob v ČR a Velké Británii - Dinh Thi Thuy, Trang (2017)
Má bakalářská práce porovnává strukturu daní z příjmů v České republice a Velké Británii. Nejprve charakterizuji jednotlivé daně v porovnávaných zemí a popíši postup při výpočtu daně z příjmů. V další části vypočítám daňovou zátěž na fiktivní osobě, přičemž využiji stejné příjmy pro obě daňové soustavy. Pomocí komparativní metody tak oba systémy porovnám a odůvodním možné rozdíly, poukáži na podobnosti a navrhnu změny.