Vplyv odtrhnutia Katalánska na španielsku ekonomiku. - Matisová, Alexandra (2017)
Cieľom tejto práce je bližšie analyzovať podiel ekonomiky Katalánska na celkovom hospodárstve Španielska. V súčasnej dobe sa v celoeurópskom kontexte stále viac a viac zaznamenávajú separatistické tendencie. V Španielsku tieto tendencie prejavuje Katalánsko - jeden z jeho najbohatších a najindustrializovanejších regiónov.