Daňové aspekty reklamy a marketingových akcí - Cvrková, Simona-Estrella (2017)
Tato Bakalářská práce se zabývá reklamou a marketingovými akcemi z právního a daňového pohledu. Práce popisuje legislativní rámec úpravy reklamy a marketingových akcí, včetně stručného historického exkurzu do právních úprav této problematiky. V části popisující právní úpravu se práce dotýká i aktuálních témat spojených s internetovou reklamou a zdroji pro její analýzu, které v některých případech přesahují do problematiky ochrany osobních údajů. V další části se práce zabývá právní úpravou norem souvisejících s daněmi a daňovou povinností přímo spojenou s reklamou a marketingovými akcemi. V této oblasti práce popisuje převážně daň z příjmu a téma daňově uznatelných nákladů souvisejících s tématem práce, dále potom reklamu a marketingové akce v souvislostech zákona o dani z přidané hodnoty. Výsledky teoretické části jsou prezentovány v pohledu na reálnou praxi reklamy a marketingových akcí včetně zhodnocení konkrétních příkladů z každodenního obchodního života a jejich správného zatřídění v rámci daňově uznatelných nákladů a dalších právních aspektů, které s těmito produkty souvisí.