Výkon autorských práv osobou odlišnou od autora díla - Lukáčová, Bianka (2017)
Táto bakalárska práca je venovaná autorskému právo so zameraním na zamestnanecké dielo. Zamestnanecké dielo je vytvorené autorom pri plnení jeho pracovných povinností. Výkon práv spojených so zamestnaneckým dielom sa riadi ustanoveniami, ktoré samotný autorský zákon uvádza ako zvláštne ustanovenia o niektorých dielach. Cieľom tejto práce je priniesť štruktúrovaný prehľad o danej problematiky. Úvod tejto práce je venovaný teoretickej interpretácii autorského práva. Nasleduje výkon autorských práv osobou odlišnou od autora. Jadrom práce je zamestnanecké dielo, ktorému je venovaná najdlhšia pasáž. Prostredníctvom praktickej časti sa pokúsim nahliadnuť do praxe a pomocou dotazovania ľudí, ktorý tvoria zamestnanecké diela v rámci ich pracovnej činnosti, sa pokúsim zistiť nakoľko sa v teórii autorského práva orientujú. Praktická časť je vytvorená pomocou kvalitatívneho výskumu.