Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ - priority slovenského predsedníctva - Kuderjavá, Alexandra (2017)
Práca sa zaoberá prioritami slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie v kontexte výziev súčasného obdobia. Dôraz je kladený na udržateľnú azylovú a migračnú politiku a jednotný vnútorný trh. Na základe komparácií udalostí od roku 2014, kedy sa začalo hovoriť o migračnej kríze, sa práca venuje výzvam, ktorým nie len slovenské predsedníctvo, ale aj celá Európska únia musela čeliť.