Trilema měnové politiky TCMB v kontextu hospodářského a politického vývoje Turecka - Daněk, Jakub; Žamberský, Pavel; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem této práce je ověřit platnost teorie měnového kurzu a teorie trilematu měnové politiky v reálném prostředí a analyzovat vliv trilematu na měnovou politiku Centrální banky Turecka. Turecko jsem zvolil za předmět zkoumání z důvodu jeho hospodářského, politického a měnověpolitického vývoje ve druhé polovině dvacátého století a ve dvacátém prvním století. Tato práce sestává ze tří kapitol. V první kapitole shrnuji teoretické poznatky vztahující se k tématu. Ve druhé kapitole se věnuji politickému a hospodářskému vývoji Turecka. Ve třetí kapitole ověřuji platnost teorií a analyzuji vztahy mezi makroekonomickými veličinami pomocí ekonometrických metod a dále tyto vztahy kvalitativně hodnotím na základě poznatků z druhé kapitoly.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses