Rozvojová spolupráce v post-konfliktní rekonstrukci v Africe : Případy Rwandy a Burundi - Bártová, Jana (2017)
Práce se zabývá rozvojovou spoluprácí v post-konfliktní rekonstrukci. V komparativní případové studii je analyzováno konkretní zapojení mezinárodního společenství do poválečné obnovy Rwandy a Burundi v rámci dvou důležitých oblastí, ústavně-politické a sociálně-ekonomické. Na základě poznatků analýzy práce navrhuje možná opatření pro zefektivnění rozvojové spolupráce v post-konfliktní rekonstrukci, především v případě Burundi. Z výsledků analýzy vyplývá, že mezinárodní společenství by se v případě těchto dvou zemí mělo nejvíce zaměřit na stabilizaci politické situace, podporu občanské společnosti nebo budování infrastruktury, jež by mohly napomoci úspěšnému naplnění cílů post-konfliktní rekonstrukce.