Optimalizace veřejné hromadné dopravy na Sušicku - Prchal, Ondřej (2017)
Tato práce zkoumá současný stav veřejné dopravy v regionu Sušicka a navrhuje opatření, která by vedla ke zvýšení její kvality a efektivity. K tomu je použito metod pozorování současného stavu, porovnání sekundárních dat a především dotazování cestujících, s následným vyhodnocením těchto primárních dat. Zkoumány budou zejména problémy současného stavu. Těmi jsou především absence přestupních vazeb, nevhodná nabídka spojů a nízká vytíženost některých spojů. Ta je mnohdy znásobena souběhy několika linek jedoucími po stejné trase v krátkém časovém odstupu. Navržená řešení budou koncipována jako nové jízdní řády linek, které zajistí obsluhu zmíněné oblasti, ve kterých budou znázorněny i nejdůležitější přestupní vazby. Efektivita provozu bude prezentována nově navrženými turnusy vozidel.