Masmédia ako faktor mezinárodnej politiky v etape globalizácIe - Prípadová štúdia USA, Francúzsko, Turecko - Madarászová, Alexandra; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Žáková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Táto diplomová práca skúma prepojenie súčasných médií s novodobým trendom súčasnosti - globalizáciou. Prvá kapitola sa teoreticky opiera o kľúčový pojem globalizované média a porovnáva, do akej miery sa vplyvom tohto procesu odlišujú súčasné masmédia od tradičných médií spred obdobia nástupu globalizácie. Druhá kapitola rozoberá pojem masmédia, skúma typológiu médií a ich základné funkcie, dôležitou súčasťou kapitoly je analýza vplyvu médií na rôzne zložky spoločnosti s dôrazom na mediálnu manipuláciu. V tretej kapitole práce porovnáva autorka mediálne prostredie v Spojených štátoch amerických, Francúzsku a Turecku a uvádza udalosti, ktoré mali vplyv na aktuálnu situáciu v krajinách z mediálneho hľadiska. Posledná časť práce sa venuje výskumu, resp. prípadovej štúdii, ktorá skúma novinové články a televízne vysielanie týkajúce sa troch zvolených teroristických útokov, konkrétne útok na Charlie Hebdo, samovražedný atentát na svadbe v Turecku a strelecký útok v Orlande. Komparáciou mediálnych zdelení autorka vyvodzuje hlavné hypotézy a výskumné otázky práce.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses