Organizace Islámský stát v historických souvislostech - Lízancová, Aneta; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou novodobého fenoménu v podobě samozvaného Islámského státu, který se stal bezpečnostní hrozbou nejen pro státy Blízkého východu, ale i pro státy mimo něj. Svými promyšlenými taktikami a vojenskými ataky se zasloužil o zničení vtnitřních systémů Iráku a Sýrie, které jsou dnes zmítány občanskými válkami a ozbrojenými konflikty. Cílem této práce je nalezení a vysvětlení faktorů, které vedly jednak k samotnému vzniku této organizace a jednak k jejímu masivnímu rozšíření a podpoře, díky které dostala organizace pod kontrolu velkou část dobytých území.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses