Lichva - Sedlmajerová, Tereza (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu lichvy jako negativního společenského jevu z pohledu právního řádu České republiky a judikatury českých soudů. Práce je především zaměřena na zkoumání této problematiky v širších souvislostech. Je provedena komparace právní úpravy lichvy obsažené v novém občanském zákoníku a úpravy v platném trestním zákoníku. V neposlední řadě si bakalářská práce klade za cíl zjistit, zda je současná právní úprava lichvy dostatečná, a nebo nikoliv, a následně navrhnout její případné změny.