Lichva - Sedlmajerová, Tereza; Moravec, Tomáš, 1983-; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu lichvy jako negativního společenského jevu z pohledu právního řádu České republiky a judikatury českých soudů. Práce je především zaměřena na zkoumání této problematiky v širších souvislostech. Je provedena komparace právní úpravy lichvy obsažené v novém občanském zákoníku a úpravy v platném trestním zákoníku. V neposlední řadě si bakalářská práce klade za cíl zjistit, zda je současná právní úprava lichvy dostatečná, a nebo nikoliv, a následně navrhnout její případné změny.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses