Exekuční řízení - vybrané problémy - Radnotyová, Nikol (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá posledními dvěma novelami exekučního řádu z roku 2015, jejími dopady do praxe a zhodnocením právním úpravy před a po nich. Cílem práce je zjistit, zda tyto novely vedly k zefektivnění vymáhání dluhů, zda se podařilo zvýšit ochranu povinného a jeho manžela a v neposlední řadě zda se také podařilo zvýšit ochranu věřitele oproti dřívější právní úpravě. Práce je rozdělena do dvou částí, z nichž se každá jedna zabývá jednou z novel exekučního řádu, potažmo občanského soudního řádu.