Zvyšovanie vyspelosti procesov testovania v agilných projektoch – kvalitatívny empirický výskum - Homola, Martin; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Diplomová práca je zameraná na analýzu vývoja procesu testovania z povedomia jednotlivých členov agilných projektových tímov v skúmaných spoločnostiach. Analýza je podkladom pre identifikáciou problémových oblastí a podoblastí jednotlivých tímov a spoločných znakov vývoja procesu testovania. Následne sú na spoločné problémové oblasti a podoblasti navrhnuté zlepšenia zo skúseností autora, odbornej literatúry a návrhov členov tímov. Získané poznatky sú generalizované a je vytvorený model oblastí ovplyvňujúcich vyspelosť testovania v agilne riadených projektoch. Práca je rozdelená do štyroch častí. Prvá časť obsahuje definovanie základných pojmov skúmanej oblasti. Približuje agilnú vyspelosť, agilnú vyspelosť testovania a podrobne vysvetľuje pojem agilného testovania. Približuje agilný tím a rolu testera v ňom, dôvod procesu testovania, faktory jeho úspešnosti, praktiky agilného testovania a typy testov. V druhej časti sú priblížené použité metódy a priebeh výskumu. Tretia časť zobrazuje poznatky výskumu. Popisuje skúmané tímy, ich organizačný kontext, vývoj testovacieho procesu, problémy tímu, spoločné problémy s návrhmi na ich zlepšenie, spoločné znaky vývoja testovacieho procesu a model oblastí ovplyvňujúcich vyspelosť agilného testovania. Na konci tejto časti sa nachádzajú výskumné poznatky o dôležitosti testerov v agilných tímoch. Poslednými časťami sú diskusia a záver, kde autor vysvetľuje prepojenie poznatkov výskumu s teóriou, hodnotí úspešnosť naplnenia cieľov, prínosy práce a navrhuje varianty rozšírenia práce.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses