Postavení Etiopie na globálním trhu s kávou - Novák, Tomáš; Sejkora, Jiří, 1985-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá postavením Etiopie na globálním trhu kávy. Cílem je zhodnotit toto postavení zvolenými metodami a následně navrhnout opatření pro zlepšení pozice na globálním trhu s kávou. Teoretická část se věnuje základním pojmům. Charakterizuje komoditní trh a dále se specializuje na agrární komoditní trh a uvádí, jak funguje. Následně popisuje vybrané sféry, podle kterých bude postavení na trhu zhodnocováno. Praktická část analyzuje postavení Etiopie na globálním trhu kávy a dále se zaměřuje především na zásadní faktory, které ovlivňují postavení Etiopie na trhu. Postavení hodnotí ve 4 zvolených sférách a to: nabídka, poptávka, cena a regulace. Závěrem shrnuje zjištěné nedostatky a nabízí opatření pro zlepšení.
Vedoucí práce: Jiří Sejkora
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses