Systém informační bezpečnosti USA : Informační válka proti Islámskému státu - Bocharov, Vladislav (2017)
Dnes se skoro každý den setkáváme s pojmem globalizace, který se často vyskytuje nejen v novinách, radiu a televizi, ale i v řeči řádných obyvatel, které pravidelně sleduji masmédia. Přelomovým bodem tohoto procesu se stalo celosvětové šíření internetu, který umožnil rychlou a levnou komunikaci mezi jednotlivými zeměmi a kontinenty. Od té doby informace je považována za důležitý faktor vývoje mezinárodních vztahů, jejíž vlastníky mohou mít vážnou strategickou převahu v reáliích současného digitalizovaného světa, proto na konci XX. století vznikají koncepty informační války a informační bezpečnosti. Globalizace také způsobuje vznik globálních problémů, čímž je i naléhavá hrozba globálního terorismu v čele s takzvaným Islámským státem. Předmětem zkoumání této bakalářské práce je systém informační bezpečnosti USA. Cílem této práce je pochopit a vysvětlit základní principy a koncepty fungování systému informační bezpečnosti USA a vyhodnotit jeho současnou strategii vůči Islámskému státu.