MERCOSUR & ALIANZA DEL PACÍFICO - VÝZVY A POTENCIÁL INTEGRAČNÍCH USKUPENÍ V LATINSKÉ AMERICE - Navrátil, Jan; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Latinská Amerika je v současnosti mimo střed hlavní pozornosti, avšak její poloha z ní dělá potenciálně ekonomicky a politicky zajímavou oblast, neboť leží v blízkosti Spojených států, má styky s regionem Východní Asie a je historicky a kulturně spjata s Evropou. Za účelem většího prosazení na mezinárodní scéně se země tohoto regionu více či méně úspěšně integrují do různých bloků. Nejvýznamnějšími bloky současnosti jsou zavedená integrace MERCOSUR a nová dynamická Alianza del Pacífico. Cílem této práce tedy je zhodnotit silné a slabé stránky a identifikovat hrozby a příležitosti MERCOSUR a AP v rámci integrace zemí Latinské Ameriky.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses