Financování sociálního zabezpečení v ČR - komparace se SR - Králová, Anna; Kačírková, Eliška; Patočka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je přiblížení problematiky financování systému sociálního zabezpečení v České republice. V rámci plnění hlavního cíle se práce ve své první kapitole zaměřuje na vysvětlení důležitých pojmů souvisejících se sociálním zabezpečením jako jsou: sociální stát, sociální politika a sociální zabezpečení. Ve své první kapitole práce dále pojednává o struktuře systému sociálního zabezpečení v České republice. Druhá kapitola práce popisuje obecné modely, metody a způsoby financování systémů sociálního zabezpečení v sociálních státech. Hlavním cílem druhé kapitoly a celé práce je deskripce řešení financování systému sociálního zabezpečení v České republice. Ve třetí kapitole se práce snaží o naplnění podcíle, kterým je komparace systému sociálního zabezpečení v ČR se systémem sociálního zabezpečení a jeho financováním v SR. Práce vyhledává jejich podobnosti a odlišnosti.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses