Zrod globálního problému : agenda obezity ve WHO - Maňásková, Martina; Doležal, Tomáš; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Globální vládnutí je dnes často užívaným konceptem při studiu mezinárodních vztahů. Cílem práce je analyzovat povahu globálního vládnutí v oblasti zdravotnictví a zjistit jak aktéři mezinárodních vztahů reagují na nově se objevující výzvy a to konkrétně na případu agendy obezity. Vládnutí probíhá na více úrovních, na globální úrovni je hlavním aktérem Světová zdravotnická organizace, na úrovni nižší jsou to národní státy. Práce poskytuje odpovědi na otázky jak dochází k vytváření globální politiky zdraví, zda představuje obezita bezpečnostní hrozbu a pro koho a jakým způsobem aktéři mezinárodních vztahů koordinují své kroky na různých úrovních při boji s epidemií obezity.
Vedoucí práce: Tomáš Doležal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses