Zapojení soukromých aktérů do migračního průmyslu a jejich vliv na státní suverenitu - Lukášová, Barbora (2017)
Tato bakalářská práce analyzuje zapojení soukromého sektoru do migračního průmyslu v mezinárodním kontextu a zároveň identifikuje míru zapojení soukromých společností do migračního procesu Velké Británie. Cílem práce je zjistit, zda komercializace migrace omezuje nějakým způsobem státní suverenitu, což bude zkoumáno na jednotlivých fázích migračního procesu za pomocí teorie vycházející z definice suverenity státu.