Reakcia spotrebiteľky na trendy a inovácie v kozmetike - Krajčiová, Ivana (2017)
Práca si vzala za cieľ vyskúmať, ako ženské spotrebiteľské segmenty reagujú na trendy a inovácie na ženskom trhu kozmetiky v Českej republike. Po zhrnutí zistení z výskumov už urobených na túto tému v teoretickej časti sú v práci následne odkryté ženské segmenty na základe ich prístupu k inováciám a trendom. Pre segmentáciu práca využíva program Data analyser a najkomplexnejší spotrebiteľský výskum v Česku - MML-TGI. Na základe vytvorených profilov segmentov sú vybrané predstaviteľky každého segmentu pre kvalitatívny výskum formou hĺbkových rozhovorov, ktorý sa venuje ich názorom na špecifické otázky pokrývajúce hypotézy výskumu a ich dôvody stojace za adopciou, či odmietnutím inovácií a trendov. Na konci sú vyhodnotené hypotézy a prezentované zistenia výskumu a odporúčania pre uvádzanie inovácií na trh pre jednotlivé segmenty. Tieto odporúčania sú praktickým prínosom pre značky operujúce na českom kozmetickom trhu a pridanou hodnotou tejto práce.