Řízení kurzového rizika u mezinárodní společnosti - Zágorová, Lucie; Čajka, Radek, 1983-; Donát, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Díky rozvoji mezinárodního obchodu mají společnosti možnost pronikat na nové trhy, a tím rozšiřovat svou geografickou působnost, ale i navyšovat své tržby. Obchody v cizích měnách s sebou ale přinášejí dopady pohybů měnových kurzů, při kterých mohou firmy utrpět značnou ztrátu v případě jejich nepříznivého vývoje. Hlavním cílem této diplomové práce je na základě případové studie mezinárodní společnosti zmapovat postup, strategii a celkový význam řízení kurzového rizika pro tuto společnost. Teoretická část se zabývá měnovým kurzem, konkrétními druhy kurzového rizika a dále se zaměřuje na základní postupy kvantifikace tohoto rizika a metody jeho řízení. Praktická část se zabývá nejen procesem řízení kurzového rizika na úrovni celé společnosti, ale do detailu také analyzuje dopady jeho řízení u třech dceřiných společností.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses