Insolvenční řízení z pohledu dob a časových lhůt - Douda, Jiří; Hásová, Jiřina, 1954-; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá insolvenčním řízením z pohledu dob a časových lhůt. Cílem práce je ověřit dvě hypotézy stanovené v úvodu. Autor se zabývá významem dob a časových lhůt už z dob římského práva. Dále autor věnuje pozornost detailnímu rozboru ustanovení zákona č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (dále insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, která obsahují pojednání o době nebo časové lhůtě. V závěru práce autor zhodnotí přínos novely insolvenčního zákona, která nabyde účinnosti v létě 2017 a současně navrhne novelu zákona de lege ferenda včetně možných dopadů, která tato novela může přinést.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses