Problematika Short Sea Shipping resp. pobřežní plavby a přístav Hamburk - Dvořáková, Barbora; Kolář, Petr; Havránek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou tzv. Short Sea Shippingu v souvislosti s činností přístavu Hamburk. Teoretická část se ve své první polovině zabývá Short Sea Shippingem obecně, vymezuje tento anglický termín, charakterizuje jeho specifika, představuje jeho pozici a regulaci v Evropské unii, druhá polovina se věnuje představení přístavu Hamburk a představení dat o jeho výkonnosti jak z celkového pohledu, tak především se zaměřením na Short Sea Shipping. Praktická část analyzuje dostupné statistiky a dokumenty monitorující aktuální situaci Short Sea Shippingu v Evropské unii a především politické tendence v této oblasti. Závěrečná část diplomová práce je věnována rozhovoru se zástupem pražské reprezentace organizace Hafen Hamburg Marketing k této problematice ve vztahu k přístavu Hamburk. V závěru jsou identifikovány klíčové Short Sea trhy, potenciál, výzvy a příležitosti přístavu Hamburk.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses