Aktuální trendy v cestovním ruchu - Kubátová, Lucie; Kalábová, Markéta; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce se zabývá otázkou aktuálních trendů v oblasti cestovního ruchu. Hlavním cílem práce je analyzovat trendy a zjistit diferenciaci využívání těchto trendů mezi občany České republiky a občany ostatních zemí. Zvolená problematika je řešena pomocí dotazníkového šetření, které bylo vytvořeno pro účely této práce. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretické části jsou věnovány první dvě kapitoly, které jsou nezbytné pro uvedení čtenáře do problematiky cestovního ruchu. Praktická část je zaměřena na deskripci aktuálních trendů z pohledu tří hlavních poskytovaných služeb, a to služeb ubytovacích, dopravních a stravovacích. Tyto trendy jsou demonstrovány například na Airbnb, Uberu nebo zážitkových restauracích.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses