Podnikateľské prostredie USA a EÚ - komparácia - Dufala, Mario; Müller, Štěpán, 1945-; Tsybyktarov, Aldar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalárska práca si kladie za cieľ porovnať podnikateľské prostredie v krajinách EÚ a v USA. Je rozdelená do štyroch kapitol. Prvá je venovaná vymedzeniu pojmov podnik, podnikateľské prostredie, životná úroveň a kvalita života. V druhej a tretej sa podrobnejšie venujeme histórii USA a Európskej únie a ich podnikateľskému prostrediu. Štvrtá, záverečná kapitola, porovnáva podnikateľské prostredie v USA a v EÚ. K porovnaniu využijeme výsledky zverejnené nadnárodnými organizáciami. V závere tejto kapitoly sa v diskusii zamyslíme nad vzťahom medzi podnikateľským prostredím, životnou úrovňou a kvalitou života.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses