Vliv venkovské pracovní sily na ekonomický růst ve velkých čínských městech - Bondarčuk, Vjačeslav; Bejkovský, Jan; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tématem této bakalářské práce je vliv venkovské pracovní síly na ekonomický růst ve velkých čínských městech. Práce je rozdělena na tři hlavní části. První kapitola se věnuje uvedení do celé problematiky migrace z pohledu motivů migrace, reforem a systému registrací domácností hukou. Následující kapitola se zabývá dopady migrace na ekonomický růst ve městech, na základě přímých zahraničích investic, konkurenceschopnosti migrující pracovní síly a strkutury zaměstnanosti. Poslední třetí kapitola se věnuje posledním trendům migrace a jejím výhledům do budoucna.
Vedoucí práce: Jan Bejkovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses