Vliv sankcí EU vůči Ruské federaci na konkrétní firmu - Školová, Karolína (2017)
Cílem práce je zhodnotit hospodářský dopad, který na firmu Crystalex CZ, s.r.o., měly sankce EU uvalené vůči Ruské federaci. Na základě toho jsou zjišťovány vztahy mezi uloženými sankcemi a ostatními doprovodnými situacemi, které byly jimi vyvolány a které ovlivňují řadu dalších činností firmy. Dále je provedena analýza dosavadních výkazu prodejů v porovnání s prodeji před uvalením sankcí. Práce je rozdělená do tří kapitol. První kapitola se zabývá samotným pojmem sankce a sankční politikou EU. Druhá kapitola je zaměřená na obecnou charakteristiku firmy Crystalex. Třetí kapitola pojednává o aktuálních obchodních problémech firmy, které uložené sankce způsobily. Závěrem práce je shrnutí všech doprovodných procesů, do kterých sankce vyústily a které měly vliv na hospodářskou činnosti firmy.