Vliv sankcí EU vůči Ruské federaci na konkrétní firmu - Školová, Karolína; Jedlinský, Jakub; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem práce je zhodnotit hospodářský dopad, který na firmu Crystalex CZ, s.r.o., měly sankce EU uvalené vůči Ruské federaci. Na základě toho jsou zjišťovány vztahy mezi uloženými sankcemi a ostatními doprovodnými situacemi, které byly jimi vyvolány a které ovlivňují řadu dalších činností firmy. Dále je provedena analýza dosavadních výkazu prodejů v porovnání s prodeji před uvalením sankcí. Práce je rozdělená do tří kapitol. První kapitola se zabývá samotným pojmem sankce a sankční politikou EU. Druhá kapitola je zaměřená na obecnou charakteristiku firmy Crystalex. Třetí kapitola pojednává o aktuálních obchodních problémech firmy, které uložené sankce způsobily. Závěrem práce je shrnutí všech doprovodných procesů, do kterých sankce vyústily a které měly vliv na hospodářskou činnosti firmy.
Vedoucí práce: Jakub Jedlinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses