Trainee programy pro manažerské a technické pozice : Analýza programů v ČR a případová studie z vybrané organizace - Nováčková, Barbora (2017)
Diplomová práce zpracovává téma trainee programů v České republice a zaměřuje se na případovou studii z vybrané organizace, kterou je společnost FARMTEC a.s. Cílem práce je poskytnout přehled o trainee programech v České republice a zhodnotit nově zavedený trainee program ve společnosti FARMTEC a. s. Rešerše vymezuje pojmy a personální činnosti, které s trainee programy souvisí. Vlastní práce má dvě části. V první části je, na vybraném vzorku firem a na základě zvolených kritérií, provedena analýza trainee programů, která poskytuje přehled o aktuální situaci v oblasti trainee programů. V druhé části je popsán a vyhodnocen nově zavedený trainee program ve společnosti FARMTEC a.s. Na základě jeho vyhodnocení jsou uvedeny návrhy na jeho zlepšení, které se týkají propagace, délky a obsahu programu, hodnocení úspěšnosti programu a jeho účastníků.